18 Nov 2013

Demi kursus beraudit bahasa jepun

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Apa khabar? Semoga semuanya ceria selalu. Ceria ni bukan diistilahkan ceria di wad mental tapi ceria tanpa sebarang kegusaran. Hihihihi n_n..

Baiklah, hari ini saya akan berkongsi dengan blogger semua dengan ABM yang saya dan rakan saya perlu buat untuk kursus beraudit bahasa jepun. Sebenarnya, saya mengambil kursus ini kerana saya sangat suka bahasa jepun dan disebabkan keterujaan saya dalam apa jua yang berkaitan jepun dan korea, akan saya cuba pelajari. (*mempelajari perkara yang baik je tau, heheh) opss skemanya ayat.
Maaflah kalau ada yang tak suka sebab sememangnya saya lebih selesa menggunakan ayat sebegini. Memetik apa yang pensyarah saya pernah katakan kepada saya, "sesuatu penulisan memerlukan suatu interaksi yang hidup, dan bukannya membacanya seperti benda itu sudah mati/lapuk." okay fine, sebenarnya saat itu saya pun tak faham apa yang pensyarah saya cuba sampaikan. Cumanya apa yang saya ingat sehingga sekarang, "penulisan memerlukan interaksi yang hidup..." maknanya, macam saya berkomunikasi dengan anda melalui penulisan saya tapi anda tidak mengenali saya.. heheh. Okay, pasti dah peningkan dengan apa yang saya ucapkan ini.
Sumpah, kalau saya baca balik apa yang saya tulis, mesti saya pening...huhuhu.
Okay, berbalik kepada kursus beraudit bahasa jepun, kami ditugaskan membuat kamus bergambar untuk dijadikan sebagai Alat Bantu Mengajar bagi subjek bahasa jepun di sekolah. Namun, disebabkan saya bukanlah jenis yang kreatif, maka hasil yang dapat dibuat kurang memberikan kepuasan yang maksimum. Haishhh, bilalah saya mampu untuk menjadi kreatif seperti orang lain..hahah
 Tadaaaa inilah hasil kerja yang dilakukan, tapi masih dalam peringkat penghasilan yang ke berapa entah tidak tahu menahu.. haha.
 

Tiada ulasan: